Voordelen

Houding

Veel artsen melden dat de meerderheid van hun patiënten een zeer slechte houding heeft, iets wat kan worden veroorzaakt door allerlei factoren, bijvoorbeeld het achter computers en voor de tv zitten en andere factoren gerelateerd aan een zittende levensstijl. Er zijn ook bepaalde houdingsafwijkingen die in verband worden gebracht met specifieke sportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld fietsen. Een slechte houding kan een negatief effect hebben op iemands gezondheid. Het gebruik van Kangoo Jumps zorgt echter voor een ideale houding doordat je wordt gedwongen je voet in de best mogelijke hoek te plaatsen, namelijk recht onder de bekkengordel die uiteindelijk het centreren van het hele lichaam ondersteunt. Veel klanten melden dat, wanneer ze Kangoo Jumps gebruiken, hun longen zich bij het ademen volledig vullen, waardoor er meer zuurstof beschikbaar is voor de hersenen, spieren enz. om optimaal te functioneren. Ook noemen klanten als voordeel dat ze meer energie hebben, sneller op stimuli reageren, een langere concentratieperiode hebben en dat ze zich krachtiger en levendiger voelen.

Balans is een belangrijk onderwerp waar patiënten vaak over klagen als ze met hun arts praten. Problemen op dit gebied worden veroorzaakt door een grotendeels zittende levensstijl. Regelmatige beweging met zogenaamde ‘proprioceptieve’ kenmerken is noodzakelijk voor de juiste balans. Proprioceptieve activiteiten worden gedefinieerd als het stimuleren van de ruggengraat en het harmoniseren van alle mechanoreceptoren die zich in je ledematen bevinden. Kangoo Jumps zorgen op een veilige en effectieve manier voor een optimale ‘balans’, voor mensen van alle leeftijden die in uiteenlopende mate actief zijn.

KJ’s corrigeren je houding en centreren het lichaam op natuurlijke wijze
Vanwege de afgeronde vorm van de zolen voorkomen Kangoo Jumps op natuurlijke wijze dat je een slechte houding aanneemt. Je centreert je lichaam automatisch om je evenwicht te bewaren. De Wits University in Johannesburg, Zuid-Afrika, houdt zich bezig met het meest omvangrijke onderzoek naar Kangoo Jumps aller tijden, waarbij maar liefst zo’n 800 parameters worden getest! Het onderzoeksonderdeel over lichaamshouding is al afgerond. Dit onderdeel beschrijft de referenten op twee momenten, namelijk vóórdat ze met het KJ-programma starten en drie maanden later. De verschillen zijn ongelooflijk! Een groot deel van de bevolking heeft chronische rugpijn, die in de meeste gevallen het gevolg is van een slechte houding. In de meeste gevallen kan het gebruik van Kangoo Jumps de pijn laten verdwijnen, of deze ten minste verlichten, en voorkomen dat deze terugkeert.

Correct supineren en proneren
De meesten van ons neigen tot op zekere hoogte naar pronatie of supinatie. Kijk maar eens naar de zolen van je schoenen: als de binnenkant van je zool meer versleten is, dan neig je naar pronatie. Als de buitenkant meer versleten is, dan neig je naar supinatie. Als je hardloopt, creëert deze supinatie of pronatie een draaiende beweging in je enkels en knieën, die pijnlijk kan worden en letsel kan veroorzaken. Een wetenschappelijk chiropodisch onderzoek uit Zwitserland toont aan dat Kangoo Jumps pronatie- en supinatieaandoeningen corrigeren, met name als het probleem zich in het onderbeen bevindt. Dit laatste is logisch: Kangoo Jumps zijn ongeveer 15 cm hoger dan normale schoenen en de zolen zijn aan de zijkant plat. Dus als je niet plat op je voetzool landt, krijg je het gevoel dat je je enkel kunt verzwikken. Daarom corrigeren we instinctief onze voetpositie. Als het probleem zich echter in het bovenbeen bevindt (knie, heup), kunnen KJ’s de positie niet volledig corrigeren

Menu